ВЪПРОСИ ЗА БЕБЕШКА И ДЕТСКА ФОТОГРАФИЯ

На тази страница споделям с вас малко тайни от процеса на снимане, за да добиете истинска представа как изглежда и протича. Ако имате допълнителни въпроси, свържете се с нас, като натиснете меню контакти и попълните формата.

Разгледайте различните категории и снимки, за да получите обща представа за начина ми на работа. Все още нямам студио и правя сесиите на открито или директно във вашия дом, което е значително по удобно за вас и вашите деца.

Комуникация:

След като получа email от клиент, веднага давам обратна информация в зависимост от възрастта на детето и условията на снимане.

Сесия:Сесията е с различно времетраене, в зависимост от пакета, който сте избрали.

След сесията:

Напоследък фотографите станахме много, но важното е всеки да изразява себе си и да има свой собствен стил. Аз не наблягам на обработката след заснемане, коригирам само основни минимални настройки. След като съм готова с подбраните от мен снимки ги публикувам в online галерия, където можете да прегледате и да  подберете кадрите, които искате в краен вариант, в зависимост от сесията.

Ето и различните изисквания за сесиите, в зависимост от възрастта на вашето дете.

1. Заснемане на новородени:

Това са най- специалните сесии, защото малките бебенца се нуждаят от специални условия и подход.  Най- подходящи са за снимане през първите 40 дни, колкото по- рано, толкова по- добре. През първата седмица те спят почти през цялото време и е много по лесно да се позиционират. Тези сесии са по- дълги от обичайното. Новородените се нуждаят от многократни хранения, преобличане и не бива рязко да се нарушава техният режим. Продължителността е 3,5- 4,5 часа в зависимост от самото дете и настроението му.

За по- лесна комуникация, предоставям списък с най- необходимото. Родителите са ключов фактор и съдействието им е много важно!

Списък за новородени:

• Фото сесията трябва да е в най- сънливия период на детето- преценете според режима и определете времеви диапазон в светлата част на деня.

• Ще снимаме в най- светлата стая на вашето жилище, препоръчително е да има голям прозорец, естествен източник на светлина

• Аз ще осигуря термос за затопляне и релаксираща музика (white noise)

• Хубаво е бебето/ бебетата да е нахранено около 30 минути преди пристигането ми

• Оставете го само по памперс в затопленото помещение, за да не го притесняваме със събличане.

• Пригответе аксесоари, които искате да използваме: одеяла, шарени хавлиени кърпи, шапки, играчки, аксесоари за коса

• Имам асистент, който ми помага в сесиите с осветлението и с позиционирането, но родителите също участват активно

• Подгответе се за всякакви естествени „експлозии”- знаете как е, мокрите кърпички и моп-а за под, трябва да са под ръка

2. Заснемане на деца от 1 до 3 години

Възрастта на малчуганите игра голяма роля за начина, по който взаимодействат с фотографа. Децата НЕ позират и не бива да позират, достатъчно е да се забавляват, да играят, да се смеят, да откриват нови неща- това е начинът да уловиш искрицата в очите им и тайната за добрите снимки.

Една годинка

- Не очаквайте да се смеят и да застават за снимка. В тази възраст те са на настроения: сериозни, буйни, срамежливи, ядосани, усмихнати, тъжни…

- Те не обичат промяната на средата, предпочитаме да ги заснемане на познати за тях места, обградени от любимите им хора, които мигновено се превръщат в асистент фотографи.

- Обикновено са много заети да пълзят или да се опитват да ходят и рядко поглеждат в обектива: очаквайте много песнички и маймунджилъци и странни звуци, а и се подгответе да участвате активно

- Фотографът лежи и пълзи заедно с тях

Две и три годинки

- Това е най- предизвикателната възраст.В тази възраст децата имат търпението на муха и е почти толкова трудно да ги уловиш в кадър.

- Тук вече нещата много зависят от характера на малкия господин/ госпожица. Перфектните модели, които следват инструкции, сядат и гледат където им кажеш са рядкост.

- Те изграждат своята независимост и най- честата думичка е „не”. Запомнили сме едно: ако двегодишното дете не иска, то няма да го направи

- Ние имаме набор от аксесоари и играчки, които са нови за децата и предизвикват интерес, важен е и подходът към самото дете.

- Обикновено преди същинската сесия има кратък период на опознаване и подготовка с детето и тук ролята на родителите е повече от значима.

- Ролевите игри и превъплъщаването в различни образи, помагат на детето да се отпусне и да позира по естествен начин.

Четири годинки

- След тази възраст нещата стават по- лесни.  Децата започват да следват инструкции, обичат да позират.

Списък за деца

• Фото сесиите могат да се провеждат на открито и на закрито, в зависимост от метеорологичните условия

• Облеклото на децата е много важно за снимките. Подберете дрехи по ваш вкус, но гледайте те да са удобни и да съвпадат с концепцията и интериора/ екстериора.

• Сведете преобличането до веднъж, максимум два пъти. Това естествено зависи от отношението на детето ви към преобличането, но повечето не обичат тази процедура.

Най- добре е да започнете с предпочитаната от вас дрешка, след , защото с втората или третата може и да не се получи. Опитайте се да улесните преобличането, като смените  само блузката или аксесоарите (шапка, шноли, диадеми). Като второ облекло можете да оставите любимо костюмче, което детето обожава: няма как да откаже да е спайдермен

или принцеса

• Любимата играчка е основен помощник, особено в началото, докато детето свикне и се успокои

• Бъдете наоколо, но избягвайте намесването в сесията, постепенно децата свикват и се улисват в игра, а най- хубавите снимки са непринудените.

Вашият emailникога няма да бъде публикуван или споделян Задължителните полета са маркирани * *

*

*